Locatie

De studio is onderdeel van een vereniging genaamd Rijkshemelvaartdienst (RHVD), die zich sinds 1989 bezighoudt met vrijheid voor leven, kunst en cultuur. Door de verscheidenheid aan sociale en culturele activiteiten en diensten die worden georganiseerd en aangeboden voorziet de RHVD reeds jaren in behoeften die een vrije, wereldstad als Amsterdam heeft. De RHVD is voor velen al lange tijd een plek die hen uitnodigt om zelfonderzoek te verrichten en volledig zichzelf te zijn. Het terrein is groot, er wonen en werken ruim 40 mensen, en bevat naast ruimtes voor kunst en cultuur ook een vegetarisch restaurant met podium en expositieruimte, een tuin met sweatlodge, verschillende ateliers en werkplaatsen, een artist in residence vestiging, een ruilhoek, een sauna en een speelplaats voor jong en oud.

Heb je behoefte aan wat groen of de stilte van de natuur, dan bevindt zich het natuurgebied en vogelreservaat De Overlanden – een van de meest diverse natuurgebieden in Amsterdam, zich op slechts 5 minuten loopafstand. Je kunt hier wandelen en zwemmen.

Rijkshemelvaart

Route

Tussen de A10, de luchtvaartdienst en de Oeverlanden zit de Rijkshemelvaart verstopt onder de betonnen paddenstoelen.
En je bent er zo!

De bus 197 vertrekt vanaf Schiphol (10 min) en rijdt door het het centrum. Vanaf Amsterdam (20 min) (via Elandsgracht, Leidseplein, Museumplein, Haarlemmermeer station, Olympisch stadion, metro Amstelveenseweg) richting Schiphol.
Stap uit bij halte Anderlechtlaan.

Met de fiets is er een prachige fietsroute! Vanaf Olympisch Stadion, over sluisjes en langs het Nieuwe Meer tot het einde, langs de weilanden eindigend onder de twee betonnen padestoelen.

Kom je met de auto, neem dan vanaf de A10 afslag s107 Sloten/Slotervaart. Voor de oeverlanden naar rechts volg de weg tot aan de paddenstoelen. Momenteel wordt de Oude Haagseweg verbouwd, google maps denkt hierdoor dat je niet op deze weg kan komen en zal je waarschijnlijk om reiden, navigeerd daarom naar halte Anderlechtlaan!

 

Parkeren

Fietsen kunnen geparkeerd worden op het terrein in de fietsenrekken bij de ingang van het gebouw.
Auto’s kunnen gratis parkeren langs de Oude Haagseweg of als er plek is op de parkeerplaats, niet langs de hekken.
Dit is een woonomgeving daarom kunnen visite auto’s niet op het terrein geparkeerd worden!

Background image of a blobBackground image of a blob